Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pápai fordulóval indul a strandkézi szezon

2011.05.27

d2h_3170.jpgA megyei-, és remélhetőleg az országos bajnokságban pápai csapattal is találkozhatunk, a 2010 májusában alakult Gabi és a Haverok Beach Handball Club ugyanis idén is bekapcsolódik a versenysorozatba. A csapat gerincét az NB II-ben szereplő Bakonyerdő Elmax VSE Pápa játékosai alkotják.

- Tavaly szép sikereket értünk el – emlékezett vissza Kapcsándi Zsolt, a csapat alapítója. Alakulatunk az OVB Nemzeti bajnokság két kvalifikációján is részt vett 2010-ben, Balatonalmádiban és Marcaliban. A tornák lebonyolításának értelmében két napos küzdelmekben döntötték el, ki a kvalifikáció legjobb csapata. A kiírás értelmében minden helyszínen az első két helyezett került be az országos döntő mezőnyébe, mivel Marcaliban a második helyen végeztünk, készülhettünk az országos fináléra. Nagyatádon profi csapatok és népes nézőközönség előtt az igen előkelő kilencedik helyet szereztük meg, melyet újonc létünkre a kézilabdasport nagy alakjai is több ízben elismeréssel jutalmaztak.

 

A pápai fiatalok idén is szeretnének az országos döntőbe bejutni és ott még a tavalyinál is jobb eredményt elérni.
- Ehhez két kvalifikáción is indulunk, július 9-10-én Győrben, az ETO Parkban, majd július 23-24-én Marcaliban. Felkészülésünket jól szolgálja a Megyei Strandkézilabda Bajnokság, ahol a pápai Várkertfürdőben, illetve Alsóörsön szerepelünk. Összeállításunk a tornán még nem végleges, mert a szabályok értelmében csak teremkézilabda csapattársaink alkothatják a csapatot. Így nem számíthatunk Balatonfüred kiválóságaira, Kapcsándi Kristófra, Fébert Leventére és Monostori Bencére, valamint Várpalota kapuscsillagára, Horák Kornélra.


A Gabi és a Haverok Beach Handball Club tagjai várják szponzorok jelentkezését, az anyagi nehézségek miatt a legkisebb felajánlás is nagy segítség lenne számukra. Köszönjük

A cikk írójának, Haraszti Gábornak, a papa-ma.hu szerkesztőjének újfent köszönjük, lassan a vendégünk egy wellness hétvégére

handballFan

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.